Acupuntura  Japonesa

 

 L'Acupuntura Japonesa es desevolupa als voltants del S.XV es basa en l'estudi i revisió dels textos i llibres clàssics de la Medicina i filosofia Xinesa.

Utilitza mètodes molts suaus i subtils sent molt agradable per la persona que la rep. La inserció d'agulla és molt superficial i les agulles molt fines. Fins i tot es pot fer el tractament sense inserir cap agulla.

L'Acupuntura es complementa amb altres tecniques  com la moxibustió.

Hi ha diferents estils: Toyohari, Terapia de Meridians,  Manaka,i Shonishin

 

Toyohari. És un métode molt eficaç que es va consolidar als anys 50, a partir de la Teràpia de Meridians. En els seus començaments, eren metges invidents, aixó ha fet que sigui un mètode que desenvolupa una gran sensibilitat i consciència del tacte, prioritzant l'interacció del terapeuta amb la persona a partir de diferents mètodes de diagnosis com l'entrevista, l'observació i la palpació de polsos i abdomen.

És una tècnica molt agradable i sense dolor, no hi ha inserció d'agulles, s'utilitzen unes agulles de plata molt fines i unes eines de diferents metalls: plata, or, coure, fent un contacte suau sobre la pell.

La prioritat es regular i harmonitzar el Qi per recobrar la salut i la vitalitat de la persona de manera natural. Es pot tractar tot tipus de simptomes i malalties. Especialment indicada per a persones molt sensibles o amb por a les agulles.

Com es un mètode molt subtil requereix d'una formació molt especialitzada i pràctica que es realitza a Amsterdam i que es profunditza posteriorment amb grups d'estudi i amb reunions anuals internacionals.